Over ons


    

LA PERLA juwelier is een eigentijds juweliershuis met een bijzonder complete collectie juwelen en uurwerken. Ondertussen zijn we reeds verscheidene generaties verder, in bijna honderd jaar groeide de familiezaak uit tot een referentie in haar regio en daarbuiten.


Twee broers kregen de microbe te pakken van nonkel Ivo die aktief was in de Weststraat als uurwerkmaker. Nonkel Ivo was actief rond 1920, zijn zaak had de naam ‘‘De gouden remontoir’’. Hun vader die een kleermakerij had, stond toe een deel van de ruimte te gebruiken als uurwerkmakerij. Zoon Juliën vertrok naar Gent en voerde daar zijn ambacht verder uit.


Carlos en Agnes zetten de zaak te Sleidinge verder en bouwden deze uit tot een eigentijdse zaak van uurwerken en juwelen.


In december 1992 wordt de winkel na een grondige verbouwing verder gezet door zoon Tom De Craene en echtgenote Sabine De Pauw onder de naam LA PERLA juwelier. In ons eigen atelier realiseren we niet alleen eigen creaties. U kunt ook een beroep op ons doen om uurwerken en juwelen te herstellen of om een kwaliteitsjuweel aan te passen. Tom De Craene zorgt voor het onderhoud en de herstelling van uurwerken in ons atelier. De reparaties en aanpassingen van juwelen gebeuren door Sabine De Pauw.
    

LA PERLA juwelier waarborgt de kwaliteit van alle interventies en zorgt ervoor dat ze op korte termijn worden uitgevoerd. Voeg deze service toe aan ons oog voor detail en onze professionele begeleiding, en u weet dat u bij ons in het volste vertrouwen koopt. Sabine heeft een opleiding als goudsmid, Tom heeft als opleiding goudsmid, uurwerkmaker en heeft het certificaat van Diamond grader.


Weinig zaken hebben de dag van vandaag nog zoveel kennis en vakmanschap in één huis aanwezig. LA PERLA juwelier is ondertussen een eigentijds juweliershuis met een bijzonder complete juwelen- en uurwerken collectie. We zijn dan ook bijna honderd jaar ervaring rijk. Wij helpen u graag om een juweel, uurwerk of kwaliteitsaccessoire te selecteren dat bij uw persoonlijkheid past en u nog mooier maakt.


In december 2014 gaat De zaak gaat terug open na verbouwingswerken die ongeveer zeven weken duurden. Het succes verhaal gaat verder.